Behandeling

Heeft u rug- of nekklachten, al dan niet met uitstraling naar het been, arm en/of hoofd (spanningshoofdpijn)? Mogelijk kan ik dan iets voor u betekenen.

Mijn behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de functie van de gewrichten van de wervelkolom, die tekenen van ‘slijtage’ (artrose) vertonen.

Dat bewegen goed is voor onze gewrichten, zult u vast al weten. Het stimuleert de aanmaak van gewrichtsvloeistof en onderhoudt zo mede het gewrichtskraakbeen. Degeneratie van dit kraakbeen kan leiden tot minder goed functionerende gewrichten en zich uiten in gewrichtsklachten zoals pijn en stijfheid.

Het 1e bezoek wordt begonnen met een vraaggesprek. Niet alleen uw klachten worden doorgesproken, er worden ook vragen gesteld over uw algemene gezondheid, medicijngebruik, eerder verricht onderzoek en eventuele behandelingen uit het verleden. Hierdoor kijk ik of u bij mij aan het goede adres bent, of dat er nader onderzoek moet worden gedaan via uw huisarts.

Indien geen contra-indicaties worden gevonden, wordt de wervelkolom onderzocht op beweeglijkheid. Het gaat dan om het opsporen van bewegingsbeperkingen rondom de betreffende wervelkolom gewrichten en gerelateerde spier en bindweefsels.

Uit het intakegesprek en het lichamelijk onderzoek volgt een werk-diagnose. Hierin worden de relevante regio’s van de wervelkolom in kaart gebracht. Het behandelplan wordt zo individueel vastgesteld en met u besproken. Net zoals het onderzoek, wordt de behandeling, gericht op het veelvuldig bewegen van deze kleine gewrichten, uitsluitend met de handen uitgevoerd. Dit met als doel de functie van deze gewrichten te verbeteren, met vermindering van pijn en vergroting van de bewegingsvrijheid mogelijk tot gevolg.

Wilt u meer informatie over de behandeltechnieken en de wetenschappelijke inzichten die er aan ten grondslag liggen, neemt u dan contact met mij op.